top of page

Spontanlördag...

Likt början av en påkostad Hollywood film med det perfekta manuset slog jag upp ögonen i gästrummet och tyckte jag kunde höra Edvard Grieg - Morning Mood inne i huvudet, en bra start på Lördagen tills jag upptäckte att värmen i rummet och flödet av syre hade bidragit till att träcket satt som hajdräkt likt den Stefan Nystrand hade under VM i simning i Rom 2009.


Den lugna och harmoniska starten höll i sig ungefär 23 sekunder tills jag hörde att Mamma Mia utfordrade 5 hungriga barn i köket och likt den supermamma hon är stod pannkakor på schemat. Väl uppe landade vi i att vi tar dagen som den kommer och får se vad den har att erbjuda. Carpa Diem på hög nivå.


Då jag likt Bosse bildoktorn har plockat isär bilen fick dagens första projekt bli att hämta delar som väntade i Landvetter. Mia, Sinde, Wilmer och Lykke tog hand om Snusken och Smulan med lek och städning av bur som främsta uppgift.

Då jag som pappa är spontanitetens mästare samkörde jag bildelshämtande med att köpa godis till barnen, spela Pokémon GO med Egon och Leo men passade även på att i handla isolering till gäststugan och reglar.

När ändå bollen var i rullning kom jag på att skogstur med barnen är trevligt och passade på att inhandla fika och landsatte idén i familjen.

Eftersom att julstämningen ökar i grad för varje dag som går, fick det bli glöggfika i skogen idag. Pepparkakor, Lussekatt, Glögg och Clementiner.

Med bilen full av isolering, barn och glöggfika var det att trycka plattan i mattan och styra hem mot övriga familjemedlemmar.

Likt ett säkerhetsmeddelande på en flygplats fick vi säga till barnen 200 gånger innan kläder, vantar, överdrag, mössor och skor var framplockade, påtagna och att alla var redo att ge sig ut i skogen..


Eftersom att man som orienterare har sina ställen blev det en runda i skogen med tanken att kantareller kunde förgylla vår lilla tur. Även om kvantiteten har mer att önska blev det några och barnen var både stolta och lyckliga över deras nyfunna skatt.

(Glöm inte att följa @teamfarstad på Instagram för att ha chansen till att vinna grymma presentkort från XXL)


Efter en 20 minuter i skogen började flertalet i familjen få brist på blodsocker vilket otroligt nog avspeglade sig i form av sviktande humör och visst mått av gnäll varvid vi hittade en strategisk plats för fika. Doften av jul spred sig i skogen och familjen njöt av medhavda fikat. Möjligen kan man klaga lite på Sindre som inte visade sig från sin bästa sida men ingen kan ju vara perfekt.

Efter pantgömme och lek i skogen var alla nöjda och i samband med att mörkret la sig över skogen gick vår färd hemåt.

Väl hemma igen kände jag som pappa att mitt engagemang för dagen varit lite sviktande så jag slängde in isoleringen, reglarna och spenderade en timma i gäststugan för att få färdig den inför vintern. Snart är det bara OSB-skivor kvar och lite färg. Sedan är stugan som i nyskick.

Likt en adonis stod jag med hammare, isolering, pannlampa och njöt av tystnaden tills att jag kom på att jag lovat Leo att göra hans favoritmat Lördagen till ära.

Snickarprojektet fick vänta och rollen som kock tog sin start.

Barnen har olika matglädje och framförallt pendlar den från dag till dag. Vissa äter allt, vissa äter inget men jag tycker det är viktigt att man smakar och jag ogillar när barn säger att mat är äckligt. Det är inte alla barn som har ynnesten att ens ha mat på bordet och då ska bortskämda skandinaviska barn tänka på hur man utrycker sig.

Leo önskade hemmagjord Phad Thai och med resultatet skall enligt barnen ha varit 10/10. Lite synd att vi saknade soja men man kan inte begära allt.

Efter att ha sanerat köket, fixat fram lördagsgodis och spelat lite PS4 med killarna tyckte jag att mitt undermedvetna ropade på mig och ljudet kom från tvättstugan. Antingen var det min ångest över tvätt situationen eller så var det tvättmaskinen som ropade i ett desperat tillstånd på hjälp.

Vika, tumla och påfyllnad av ny omgång i tvättmaskinen fick påbörjas och plötsligt blir det ett halleluja moment när Mia kommer ned för källartrappan med en kopp te i handen. "Står du här nere, jag som har te till dig" säger hon omsorgsfullt innan hon lika snabbt och taktiskt flyger upp för trappan utan att blicka bakåt.

Slut som människa sitter man nu med tom blick och funderar över vad Lördagen tog vägen och tankarna går till morgondagens bil projekt som kan göra mer skada på bilen än nytta när jag skall börja meka med inlevelse mer än kunnande.


Trevlig kväll!!


//Pappa Patrik

136 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page