top of page

Proppskåpet gick...

Tisdag som är tagen från en informationsvideo gällande hur spontanitet fungerar och där fördelar med att gilla läget och att fånga dagen granskas ut i fingerspetsarna.

Likt en nyutslagen nyponros skuttade jag som pappa upp ur sägen och möttes av synen eller hörde hur regnet piskade mot rutan och kunde höra låten "regn hos mig" av Orup gå på repeat i huvudet.


Efter att jag skakat liv i de stora grabbarna, utfordrat och försökt få någon form av kontakt med dem i deras telefon och Ipad koma. Möttes jag av Mia som likt en kedjerökande kassörska från Värmland kom ned och fräste med hes röst att Sindre varit vaken hela natten så det får bli + 1 bebis i bilen när jag lämnar barnen i skolan då mamma måste få sin skönhetssömn, vilket flera av oss i familjen kunde intyga där och då.


Hem, jobba som en duktig Polis tills det var dags att hämta barnen igen efter ännu en dag i en kaosartad skolmiljö där Covid-19 får fritt utrymme allt enligt FHM genomtänkta linje....

Pokemon GO runda med Wilmer, Egon och Leo via länk innan färden styrdes mot hemmiljön. Dock via Hindås då Sponsorn av @Teamfarstad #xxl.no hade skickat uppsättning av vinterkläder till oss föräldrar och barn! XXL ni är fantastiska och barnen blev så nöjda och längtar redan efter snö.

(Glöm inte att följa Team Farstad på Instagram för chansen att vinna presentkort från XXL.no)


Väl hemma gjorde jag en avstickare till Lill huset och la på sista delen av taket som inte var färdigt. Tills jag kom på att min ständigt hungriga sambo var på väg och vet hur kravprofilen är från hennes sida kopplat till ständig utfodring och att maten skall stå färdig vid hennes ankomst(OBS viss ironi kan förekomma).

Då jag har många bollar i luften kombinerade jag lax middagen med att ha politikermöte via länk (Teams) då jag sitter som politiker i kommunen där jag bor.


Senaste veckan har vi som familj pratat om att göra en musikvideo ala Tiktok vilket kvällen till ära gjordes med bravur, även om taktkänslan kan ifrågasättas i klippet.

Efter bråk med rivmärken på halsen, armbåge på näsan och andra incidenter under skapande processen fick vi till slut nöja oss och för att fira det lyckade resultatet blev det spontanbak av politiskt korrekta chokladbollar med strössel på. Resultatet blev fantastiskt och berodde troligen på ett bra samarbete mellan bonuspappa och Lykke.

Ungefär här hade jag som pappa varnat och försökt få barnens uppmärksamt gällande att deras trötta och överspeedade beteende kommer medföra en härdsmälta från pappan i husets sida.

Är det något jag som pappa hatar, är att barnen ignorerar vad man säger och fortsätter sitt beteende då dom inte tror att den omtänksamma individen med tokmycket tålamod kan bli eller i alla fall spela förbannad.


Mycket riktigt så gick proppskåpet ordentligt ikväll vilket resulterade i att ett barn fick förflyttas från källare till lillasysters rum för bättring och beteendeförändring och de två andra gick med svansen mellan benen och efter en 10 minuters gråtattack smög upp och ville be om ursäkt och säga att dom älskade mig.

Att behöva skälla och spela arg på barnen tar emot i mitt stora pappahjärta men ibland så behöver barnen förstå att dom behöver lyssna, förstå och påvisa ett acceptabelt beteende inför vuxna oavsett om det är hemma, på fritidsaktivitet eller i skolan.


Nu blir det sömn jämte min älskling och den minsta! Imorgon är det Onsdag igen och två skruttar åker iväg för mammavecka vilket är lika jobbigt varje gång det händer. Men snart är dom här igen.


Sov gott


Pappa Patrik

115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page