top of page

"Plastpappa" funkar rätt bra!

Uppdaterat: 4 nov. 2020


När mamma Mia lämnar husets lugna vrå för att rasta tre vilddjur lämnas jag som pappa kvar med familjens lilla skrutt. Mia levde livet med inslag som Covid-19, Pokémon jakt och slutligen ridskola med Lykke. Tänka va dessa bortskämda hemmafruar har det bra 2020.


Själv fick jag som pappa Patrik agera bespisningscentral i form av gröt, blöjbyten i högvarv och nynnande av lille katt tills stämbanden fräste av torrhet och Sindre somnade dräglandes över större delen av min torso.


Sindre är familjens minsta tillskott och kom likt en vår present den 28:maj 2020. Med sina närmare 5kg har han från start haft ett sug och inte påvisat några begräsningar gällande mat.

Trots att graviditeten innehöll många och långa samtal gällande hur övriga barn skulle agera eller reagera över lillebrors ankomst i familjen så blev utfallet bättre än vad någon av oss kunnat räkna med. Med sin charmiga personlighet har han blivit pusselbiten som förenat två familjer till en och hans syskon älskar sin lillebror med allt vad detta innebär.

Många och långa samtal via Messenger/Facetime har blivit ett stående inslag på veckorna barnen inte är hos oss och glädjen detta medför hos alla barnen är bedårande att se.


Eftersom att mamma Mia har mer sympatiska "förpackningar" än vad vi pappor kan erbjuda är egen tid med Lill skrutten en utmaning.

Då Sindre precis passerat 5 månader och 10kg kom vi tidigt fram till att Mias mjölkproduktion kan liknas med en väldresserad mjölkkviga på en av Arlas bondgårdar, där mjölken sprutar åt alla håll. Jag som Pappa har slutat räkna antalet nätter i dubbelsängen där man vaknar av känslan att man ligger i en vattensäng från 90-talet och svallvågen överöser en när partnern vänder sig men i vårt fall är Mias mjölk läckage som slår en i ansiktet. Därtill skall man lägga doften av sur mjölk...


Men man ska inte klaga! Ynnesten att som mamma kunna ge sin bebis mat som bidrar till hälsa, skydd och välbalanserad kost är inte något som är en självklarhet, många stackars mammor sliter och tvingas ge upp vilket man som mamma inte kan påverka! Kroppen är ibland ett självspelande piano som man inte kan styra över.


När mamma Mia inte var hemma fick "plastpappan" rycka in där plast sked och plastflaska fick agera tutte. Nu är det oklart hur mycket gröt den lille vilden egentligen fick i sig och hur mycket som hamnade på pappa, golv, väggar och soffa.


Pappa nöjd, Sindre nöjd och vi ser båda fram emot nästa egen tid tillsammans.

195 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page