top of page

Lördagsmys på hal is!

Likt många andra familjer i det moderna samhället där man lever varannan vecka liv ställs man återkommande inför nya spännande utmaningar. Barnen kommer och går, kastas mellan aktiviteter, regler och förhållningssätt. I dessa Covid-19 tider blir det än mer påtagligt. Skolmiljö med enorma brister kopplat till arbetsmiljöverkets reglemente, man följer inte FHM:s rekommendationer och man bryr sig inte om när felaktigheter påtalats, kanske beroende på okunskap alternativt att man inte vill påvisa hur dålig koll man har. Som föräldrar runt barnen tar man olika allvarligt på situationen där ena parten påvisar ett naivt och blåögt beteende och där andra har skarpa riktlinjer och förhållningssätt. I mitten står barnen. Vilken väg som är den vinnande kommer väl visa sig med tiden men så länge vår familj kan hålla sig friska och välmående tycker vi att vår linje är rätt bra.


Jag och Mia har från dag 1 försökt att hålla en strikt linje och har gjort vad man kunnat för att inte få in smitta i familjen men framförallt inte utsätta mor och farföräldrar för ökad risk. Även om detta mottagits med blandade reaktioner är det skönt att veta att om någon blir sjukt kommer det troligen inte från oss och på grund av att vi inte värdesatt en innebandyträning med 200 ungar framför hälsa och välmående. Tragiska är att barnen börjat förstå och ifrågasätter vuxnas naivitet och sticka "huvudet i sanden tänk" och ligger längre fram i sitt förhållningssätt och ageranden, men kanske behövs ytterligare några 1000 döda och floskler rapandes fram av Anders Tegnell innan någon sätter ned foten och säger stopp.


Likt alla andra veckor påbörjas helgen efter att fyra skruttar har lämnat med att städa hus och tvätta. Denna veckan hade vi nog bara 10 tvättade maskiner som låg likt ett ångestladdat täcke nere i tvättstugan. Då vi som föräldrar kräver att barnen duschar, tvättar alla kläder, spritar och tvättar händer efter aktiviteter och utflyter bidrar detta till att klädhögen lätt växer i en familj på 7. Denna helgen passade vi även på att nyttja kylan som lagt sig över Västsverige. Madrasser, kuddar och täcken har fått vara ute senaste två dygnen för att ta dö på bakterier och andra djur som bosatt sig i barnens sängar. Detta för att minska risken till att få allergier alt astma.

Kvalster skall dö vid -18 men vi hoppas att de som finns kanske tröttnar och flyttar efter några nätter i -7.

Även madrasserna fick bo på altanen denna helgen tillsammans med kuddar.


Men livet med bara ett barn(Sindre) består inte bara av att planera och att städa i ett kaos efter veckan som varit utan tid för njutning, samkväm och livskvalité är något som värdesätts även om man ibland glömmer bort detta i livet som går i 200.

Denna helgen blev det till att testa isen nere på Sandsjön. Isen hade lagt sig och på flera ställen var den över 15 cm tjock. Detta hindrade inte Mia från att få känslomässiga utbrott när isen knakade och att hon återkommande skrek över sjön att nu skulle hon dö var något som jag till slut uppfattade som helt normalt. Efter att jag till slut tröttnat på att dra Mia efter mig likt en hund som spjärnar emot när den skall åka i en rulltrappa, enades vi i att ta tillflykt till väl valt fika plats där kaffe och hemgjorda bullar stod på menyn.

Efter flera timmar i solen styrde vi hemåt och innan kvällen var slut hade Mia dels lagat en helt fantastisk fiskmiddag bestående av Marulk vilket är en GALET god fisk, herregud säger jag bara. Och likt den feeder Mia är så slängde hon även ihop en morotskaka ala Leila som skulle toppa kvällen i tv-soffan.

Som avslutning på kvällen gjorde jag en spontantur med bilen för att visa Mia min uppskattning och påvisa vilken fin mamma och bonusmamma hon är, och framförallt hur mycket jag uppskattar henne vid min sida även när livet kanske inte alltid går helt friktionsfritt och där man får tampas med både med och motgångar. Så när hon nattade Sindre hade jag införskaffat ett sittbadkar, tände ljus och bjöd på hemmaspa i Risbacka tappning. Färska frukter, badsalt, ryggborste, varmt vatten och lugn musik fick Mia att landa och förhoppningsvis somna lugnt och avslappnat.


Covid-19 säkrat spa.

Nöjd Mia!


Nu är det till att tacka för kvällen och blicka framåt då Sindre vaknar om 5 timmar och "pappa morgon" står på schemat....


God natt!


//Pappa Patrik74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page