top of page

Kulörta kulor i grenen....Äntligen har dagen kommit! Dagen barn och vuxna har väntat på. Efter 4 timmars julgransförsäljning som är ett fint uppdrag som medlem i Sävedalens AIK, där alla intäkter går till föreningen och där varje krona utvecklar klubben från minsta knatte till klubbens elit, fick barnen välja ut årets gran.

Eftersom att familjen brottas med flertalet allergier och andra sjukdomssymptom är det ju givetvis så att någon i familjen, trots orientering(som till 90% består av löpning i skog och mark) är känsliga för gran, speciellt rödgrön. Därav fick andra året på raken huset prydas av en fin och välsvarvad kungs gran av bästa kvalité, då denna typ inte framkallar någon problematik.

Även om det bitvis pendlade mellan hopp och förtvivlan samarbetades det fint bland barnen och tror inte det uppstod någon härdsmälta. Alternativt så kan det vara så att jag som pappa tvingats förtränga detta för att överleva resten av kommande jul och nyårsfirande.

När man som familj har barn i olika åldrar är det viktigt att alla får vara delaktiga, stora som små och framförallt ges möjligheten att bli sedda, hörda och bekräftade. Sindre fick uppleva julgran för första gången och med tanke på entusiasmen är vi som föräldrar glada över att han varken går eller kryper då detta troligen hade medfört missöden kopplat till granen.

Leo, Lykke, Egon, Sindre och Wilmer pyntar gran.


Julen är en tid som många tar som självklar, fin och som något man längtar efter. Tyvärr är Julen en tid med mycket känslor och dåligt mående för många och vi som föräldrar är noga med att dels visa det fina med julen men även påtala den mörka och jobbiga sidan av julen. Att alla barn inte har det bra, lever i fattigdom och julen för dom inte är något man längtar till utan måste genomlida.


Nu blir det sängen och imorgon försvinner två skruttar för mamma vecka och längtar redan till nästa gång de kommer, trots att de fortfarande sover så gott i sina sängar nere i källaren.


//Pappa Patrik


100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page