top of page

Har man för lite att göra, då påbörjar man ett projekt....


Det 21 Oktober 2020 gick startskottet för ett projekt som skulle visa sig ta lite mer tid än beräknat. Efter att ha lyckats hitta en annons med "stuga bortskänkes" gick man som pappa all in..

Fick tag i säljaren, stugan blev vår, sålde in idén till en smått skeptisk sambo, fick tag i kranbil och allt gick som på räls. Tills kranbilen körde fast, körde sönder och fick ge upp och i skogarna utanför Hindås. Då stod man själv i ösregn med pannlampa och en hammare vid min sida. Där hade många normala människor kastat in handduken och blickat fram mot nya projekt men jag som pappa såg nya utmaningar.


Klockan 15:28 påbörjades projektet att montera ned stugan för att se om den går att montera upp igen.

Stugan gick att montera ned i delar och varje del fick märkas upp likt ett pussel som skulle monteras ihop igen.

Bottenplattan var så bred att den tog upp två körbanor så fick vänta till sent på kvällen innan jag kunde köra hem med en följebil som banade väg om vi fick möte. Den gick precis på släpkärran...

I kaoset som liknade ett jättestort plockepinn fick delar letas upp, dock vara alla uppmärkta enligt ett ganska ologiskt system framtaget av pappan i familjen. Men allt stämde i alla fall :).

Efter att plintar var på plats påbörjades ihop monteringen av stugan och den 22 Oktober klockan 12:10 hade första lagren kommit på plats.


När alla väggarna kom på plats fick nytt tak läggas. Det gamla hade mer att önska och fick åka till tippen för återvinning. Spont, tjärpapp och vindskivor likt ren snickarglädje.

Fönster, dörrar och lister kom på plats och även tid för kaffe fick prioriteras emellanåt.

27 oktober 2020 var hela huset tätt utanför och golvet isolerat.

Då stugan står på en fastighet som vi hyr ut och att byte av hyresgäster skulle ske i början av 2021 och att någon i familjen kan ha lovat att stugan skulle vara klar, drogs sista delen av projektet igång 16.00 på juldagen. Isolering av väggar och tak, Osb- skivor i hela huset, lagningstapet och spackling fick pryda familjens schema från morgon till kväll.

2021-01-04 22:00 var det dags för sista målningen innan slutstädning av huset. Nya lister runt fönster och golv.

Borrning av friskluftsventil så stugan får vädring och bra genomdrag.

Färdigt resultat 2021-01-05 klockan 00:50

Färdigt resultat 2021-01-05 klockan 00:50

Färdigt resultat 2021-01-05 klockan 00:50. Klockan 10:00 samma dag kom en glad och spänd hyresgäst och flyttade in i huset som framöver kommer vara en gäststuga för nära och kära. Framåt våren kommer stugan få ett trä däck med plats för utemöbler för en kaffe i solen eller möjlighet till att jobba fram en fin solbränna. Stugan skall även få lite färg på fönster och även målas vit likt stora huset på tomten.

Oerhört roligt projekt även om det varit sena kvällar och trötta föräldrar. Extra roligt när man återvinner något gammalt och gör om och får en oslipad diamant att skina upp på ny plats och för ett nytt ändamål. Och framförallt göra det tillsammans som en familj.


Trevlig kväll!


//Pappa Patrik
129 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page