top of page

Dom är inte fina men....


Fredagsmys!


Likt en filminspelning för OLW har familjen varit spända likt barn inför Julafton. Äntligen Fredag och familjen är samlad igen. Känslan av gemenskap, värme och kärlek omfamnar veckoslutet och man ser glädjen i att alla är samlade.


Då vi är ett resultat som man kallar den moderna familjen är det mer än ett pussel som skall läggas för att veckan skall gå i symbios. Upplägget vi har i dagsläget är att Wilmer och Egon har bytesdag på Onsdagar vilket innebär att dom alltid har två dagar där dom är själva med Pappa Patrik, Mamma Mia och Lillebror Sindre, detta bidrar till att dom ges möjligheten att få egen tid, en lite lugnare hemma miljö och framförallt möjligheten att göra något ensamma med Pappa Patrik eller Mamma Mia.

Samma upplägg har även Leo och Lykke som byter på Fredagar och ges samma fantastiska möjlighet när Egon och Wilmer lämnar för sin Mamma vecka.


Eftersom att Covid-19 har gjorts sig påmind i familjekretsen har vi än en gång fått ta till ytterligare försiktighetsåtgärder. Munskydd på i bilen, duschning och tvättning av alla kläder som varit i skolmiljö. Tvättning och spritning av händer löpande inomhus, avstånd till varandra inomhus (när det går) även om det är begränsat framförallt när man har 5 barn som vill ha närhet och värme.

Bilderna talar sitt tydliga språk vad vi har att jobba med...

Leo, Wilmer och Egon.

Lykke och Sindre.

Alla barnen samlade men utspridda runt bordet. Pappa Patrik och Mamma Mia fick äta i soffan.


Inför kommande natt så kommer Egon och Wilmer få sova i undervåningen, Lykke och Leo på ovanvåningen tillsammans med Mamma Mia och Sindre. Likt den hunsade hemmaman jag är har jag blivit förflyttad till gästrummet, att man är ett offer för det feministiska förtrycket gör sig påmint ännu en gång. Ser ut som jag i alla fall får ett täcke och en kudde vilket inte är en självklarhet och är en liten ljusning i min förtryckta tillvaro :).


Dagens ljuspunkt var när Leo steg in innanför dörren hemma i huset och stolt visade upp resultatet på veckans prov. Till skillnad från många andra slapphänta föräldrar har vi varit rätt hårda kopplat till om barnen påvisat förkylningssymptom, hosta, glansiga ögon eller rinnande näsa. Då har dom fått stanna hemma från skolan.

Tyvärr lever vi i ett dysfunktionellt samhälle där koftvirkande paragrafryttare och "förståsigpåare" har en åsikt och givetvis har vår hårda tolkning av FHM:s linje har kränkt mer än en anställd inom skola, socialtjänst och inom kommunen.

Därav är det skönt att kunna ge ett riktat, mjukt och uppvaknande slag i ansiktet på dessa individer.

Vi gjort läxor med Leo, fått underlag från lärare de dagarna han varit sjuk och nött in fakta inför examinationer och prov. Och med ser man till provresultatet nedan har vi lyckats rätt bra som föräldrar och förhoppningsvis kanske det sår ett frö hos politiska beslutsfattare i Sverige 2020 som rätt ofta kan uppfattas som begåvningshandikappade.

Ska man verkligen ha kvar skolplikt i Sverige 2020 när mängder av länder runt om i Europa och Världen har läroplikt istället och där föräldrar ges möjligheter att lättare lösa undervisning i hemmiljö i tex Pandemitider.

Alla rätt av bästa och grymmaste Leo!!!


Avslutningsvis måste Fredagen avslutas med lite romantik. Ni vet känslan av att bli bortskämd, små fina signaler av kärlek där man lämnar över något fint som ett komplement till värmen och tryggheten som en relation innebär.

Idag var det Mamma Mias tur att skämma bort mig som Pappa. Slut som människa ramlade jag ihop i soffan efter handling, tvättande av tvätt och utfordring av familjen.

Då kommer hon likt den romantiska partner hon är och överraskar.. Och med orden "du behöver ett par nya", "dom verkar sköna", och avslutningsvis "Dom är inte fina men".. lämnar hon över ett par nya mjukisbyxor.

Nu kan man för en ny läsare tro att hon syftar på att jag inte bryr mig om hur jag ser ut, att jag inte har något smak och att jag inte är speciellt kräsen... Men jag ser det som att en skönhet klär i allt och att Mamma Mia har svårt att utrycka sig korrekt då vissa ord betyder olika på Norska och Svenska.. :)


Hon är fin Mia Didriksen och jag Älskar henne väldigt mycket!


Nu väntar gästrummet och en spännande morgondag med inspirerade Covid-19 aktiviteter ute i det fria. Men det tar vi imorgon...


Sov gott


//Pappa Patrik
202 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page